7. B

3. hét

Matematika


Német


Német 7B

1. Ismételni a 4 kérdést a füzetből, válaszolni rájuk

2. Ism: die 7 Wochentage

3. Ism: die Farben

4. Ism: die 8 Verben - ragozás

Hausaufgabe: https://www.schubert-verlag.de/aufgaben/uebungen_a1/a1_kap1_sichvorstellen1.htm

A Schubert Verlag online feladatai közül az 1.feladatot kell megcsinalni - sich Vorstellen 1. A helyes választ kell bejelölni majd a szemaforral ellenőrizni. A jó megoldásokat kérem bele írni a füzetbe.

Az ismeretlen szavak kerüljenek be a szótár részbe:

die Muttersprache - anyanyelv

sprechen - beszélni

lesen - olvasni

spielen - játszani

A füzetbe másoljátok be a 7 helyes megoldást.

Címnek írjuk fel:

Online Deutsch - 1.Lektion - Sich Vorstellen 1 


Szövegértés


Magyar nyelv és irodalom


Rajz


Történelem

7.BKedves 7.B-sek! 

Mivel két órátok is elmaradt, arra kérlek benneteket, hogy az alábbi szöveget másoljátok be a füzetbe, hogy pénteken ott legyen előttetek, amikor találkozunk, ezzel már ne menjen az idő. Megtanulni nem kell, mert fogok hozzá fűzni magyarázatot.
A köztársaság válsága, a császárság kialakulása (cím)A köztársaság alatt a kis városállamból, Rómából hatalmas birodalom lett.Sok népet leigáztak, rengeteg területet meghódítottak. A Rómához csatolt területeket PROVINCIÁKNAK,azaz tartományoknak nevezték. Minden provincia élén egy évre kinevezett helytaró állt. Ezek azonban elsősorban saját meggazdagodásukkal voltak elfoglalva. Emiatt kezdte felütni a fejét a szegénység, az eladósodás, ami miatt állandó zavargások törtek ki. Az egyszerű nép a köztársaságban, mint vezetésben látta a hibát, és egyre többen gondolták úgy, hogy a köztársaság már elavult.A sok provincia egyre nagyobb hadsereget igényelt, hiszen a leigázott népek felett csak fegyverrel lehetett megtartani a hatalmat. A hadsereg fenntartása egyre több pénzbe került, amit megint a lakosság sínylett meg (egyre nagyobb adók).I.e a 2. századra a köztársaság már a bukás küszöbén állt.


Földrajz

Földrajz

7. osztály

  • Európa

Ismétlés - Európa éghajlata, folyóhálózata

  • Új tananyag - Európa tavai, víztározói, csatornák, szorosok, felszín alatti vízkészlet, tertmálvízforrások, ...
  • Térképismeret - mutasd meg Európa térképén:
  • Boszporusz, Gibraltári - szoros, Doveri - szoros, Holland mélyföld, Norvég fjordok, Duna - Majna - Rajna csatorna, Kieli - csatorna, Balaton, Fertő - tó, Genfi - tó, Garda - tó, Onyega - tó, Ladoga - tó, Plitvicei tavak, Loch Ness, Vänern - Vättern tavak, Finn tóvidék, Volga, Volga - Don csatorna, Hévizi - tó, Rajna, Izlandi gejzírek, Bősi víztárazó, Balti - tenger, Fekete - tenger, Adriai - tenger, Csallóköz felszín alatti vízkészlete, Tátrai tengerszemek
  • a fenti felsorolásban megtalálod a házi feladatodat
  • határidő november 11.

Zene


Biológia


Kémia


Polgári Nevelés 

Polgári nevelés

3. hét - 2020. november 9.-13.

Múlt héten tovább folytattuk az emberi pszichikai folyamatok megismerését, az emlékezésről, emlékezőképességről, az emlékezés szakaszairól és fajtáiról tanultunk. Ezeket még egyszer ismételd át, olvasd át a tankönyvből, majd ismétlésképpen nézz meg 2 videót arról, amit már tanultunk: Hogyan fejlődik a személyiség és mik is az értelmi és érzelmi képességek?

https://youtu.be/YCwk3aFa03o

https://youtu.be/YoTS_MqCi3s

Kérlek, becsületesen dolgozz! Jó munkát! Ha bármiben elakadsz, segítségre van szükséged, keress meg! És a legfontosabb: vigyázz magadra! Nagy ölelés J 


Technika


Fizika

3. hét

Házi feladat

T.K. 25./1.,2. feladatot megoldani a füzetbe!